Mellplasztika

Mellnagyobbítás

A mellnagyobbító beavatkozásokat olyan hölgyeknek ajánljuk, akik melleiket túl kicsinek, aránytalannak érzik testalkatukhoz képest. Ez fennállhat tinédzser koruk óta, vagy akár a szülést és szoptatást követően kissé megsorvadt emlőállomány következtében. A beavatkozás szintén alkalmas enyhe fokban megereszkedett mellek korrekciójára is (dual plane technika).

Mellkisebbítés

Olyan hölgyeknak ajánljuk, akik a szülés vagy szoptatás, nagyobb testsúlyingadozás után, vagy egyszerűen adottságaikból kifolyólag úgy érzik, hogy mellük már nem a régi, vagy szimplán az idő múlásával megereszkedett.
Mellfelvarrás

Olyan hölgyeknak ajánljuk, akik a szülés vagy szoptatás, nagyobb testsúlyingadozás után úgy érzik, hogy mellük már nem a régi, vagy szimplán az idő múlásával megereszkedett. A beavatkozás során idegen anyagot nem használunk, hanem csak a saját szöveteket újraformázva remodelláljuk a mellet egy csinosabb vonalvezetés érdekében. Így a méret érdemben nem változik, csak új formát kap - természetesen a konzultáción közösen egyeztetett szempontok alapján.

Mell aszimmetria

Olyan hölgyeknek ajánljuk, akiket nagyon zavar melleik nem azonos mérete, formája. Ez fennállhat tindézserkoruk óta, vagy nagyobb testsúlyingadozást követően is. A szépséghiba korrigálására szerencsére több módszerünk is van, a konzultáció során közösen találjuk ki a legmegfelelőbb megoldást. Ez lehet akár eltérő mértékű szilikonimplantátumok használata, de nagyobb emlők esetén felvarrás és kisebbítés kombinációja is.

Befelé forduló mellbimbó korrekciója

A női emlő bimbója a bimbóudvar bőrében lévő izomrostok ingerlésének hatására képes kiemelkedni a bimbóudvar szintjéből, ezáltal megkönnyíteni a csecsemő táplálását. Az előemelkedés feltététele a megfelelő hosszúságú tejmirigy kivezető csatorna. Oldalanként 18-20 ilyen kivezető csatorna található a bimbó belsejében. Amennyiben a kiemelkedés gátja a túl rövid kivezető csatorna, akkor csak ezek átvágásával lehet elérni a kiemelkedést, ezáltal a szoptatási képességet megszüntetve, csak esztétikai eredményt érhetünk el. Éppen ezért megfontolandó, hogy fiatal, gyermekvállalás előtt lévő hölgyeknek mennyiben javasolt a korrekció, ugyanis előfordulhat, hogy bár nem képes előemelkedni a bimbó, de szoptatásra mégis alkalmas. Emiatt inkább a gyermekáldást követően javasoljuk a műtét elvégzését.