Mellkisebbítés, avagy ha túl nagy a cici…

A hölgyek általában nagyon kritikusak magukkal szemben. A saját mellüket ritkán látják tökéletesnek: vagy túl picik, vagy túl nagyok. A kis mellekről több bejegyzést írtunk már, most kivételesen legyen szó a nagy cicikről.

A túl méretes keblek okozhatnak gerincproblémákat (háti fájdalom, gerincsérv), öltözködési nehézségeket, higiéniai panaszokat, illetve a sportolást is akadályozhatják. Sok esetben a nagyobb volumenen kívűl a bimbók helyzete is zavaró lehet (pl. lefelé néznek).

A mellkisebbítés során a kívánt méretre alakítjuk a mirigyállományt, és egyúttal fel is varrjuk a melleket, ideális helyzetbe hozva ezzel a bimbókat, és a bimbóudvar méretét is. A beavatkozásra több technika létezik, a sebész tapasztalatától és a mellek adottságaitól függően alakul ki a közös választás a személyes konzultáció során. Két lényeges szempontot érdemes szem előtt tartani: a bimbóudvar életképessége, illetve a szoptatás képességének megőrzése. Ez utóbbira igyekszünk minden esetben törekedni a fertilis korú nőknél. Sokan kérdezik, így hangsúlyozzuk: a megfelelő műtéti megoldás alkalmazása esetén a mellkisebbítés nem kizáró oka a későbbi sikeres szoptatásnak!

Tekintettel a nagy belső sebfelszínre, kiemelten fontos a szövetkímélő technika alkalmazása, az emlő belső szövet rétegeinek alapos ismerete. A műtétet altatásban végezzük, előzetes emlő ultrahangot, mammográfiát, aneszteziológiai kivizsgálást követően. Egy éjszakás bent tartózkodás után másnap reggel haza mehetnek, dréncsövet nem használunk. Bár sokan félnek a fájdalomtól, sok évnyi tapasztalat alapján állíthatjuk, hogy meglepően könnyedén viselik a hölgyek, a műtétet követő második naptól már nem szoktak panaszkodni, egy hét múlva autót is vezethetnek…. amennyiben van jogosítványuk 🙂

mellkisebbítés előtte utána képpel

További részletek, árak a mellplasztikai beavatkozásokról ide kattintva olvashatóak.