Hasplasztika
Olyan hölgyeknek ajánljuk, akik a szülés vagy szoptatás, nagyobb testsúlyingadozás után úgy érzik, hogy hasuk formája már nem a régi, a bőr megereszkedett, a hasizmok esetleg szét is váltak egymástól. A beavatkozás alkalmával bármilyen sérv fennállása is egyidejűleg megoldható.
Teljes, midi és mini hasplasztikát különböztetünk meg, mindhárom kombinálható zsírleszívással is.

Teljes hasplasztika során nagy bőrfeleslegtől ("kötényhas") szabadítjuk meg a pácienseket, a köldököt ideáis helyzetbe helyezzük át. Sérvek és szétcsúszott hasizmok rendbetétele is része a műtétnek. A metszés a felső bikini vonalában, illetve a köldöknél történik. A beavatkozást altatásban végezzük, melyet kombinálunk egy speciális érzéstelenítési technikával, hogy a műtét utána fájdalom a lehető legkisebb legyen.

Midi hasplasztika alkalmával kisebb bőrfelesleget távolítunk el, a hasfal renyhesége és köldöksérv esetén választandó eljárás. A metszést a felső bikini vonalában ejtjük, a köldöknél történő metszés elkerülhető lehet. A beavatkozást altatásban végezzük, melyet kombinálunk egy speciális érzéstelenítési technikával, hogy a műtét utána fájdalom a lehető legkisebb legyen.

Mini hasplasztikánál egy kis bőrfelesleget veszünk ki a has területéről felső bikinivonal metszésből, amely egy rövid heggel gyógyul.
A páciensek biztonsága érdekében a műtét előtt egy kivizsgálás szükséges, amely hasi ultrahangot is tartalmaz. Altatás esetén aneszteziológussal való konzultáció is szükséges, amelynek alapján további vizsgálatok merülhetnek fel, mint például egy általános laborvizsgálat, mellkas röntgen, EKG, stb.


A műtét időtartama körülbelül 1-2 óra, amely után egy éjszakát javasolt bent tölteni a kórházban. Másnap reggeli kontrollt követően pácienseink hazamehetnek.
A nagyobb beavatkozásoknál egy vékony dréncsövet pár napig még bent hagyunk a műtéti területen. A tökéletes gyógyulás érdekében egy héten keresztül a sebet és önmagukat is kímélni kell a terheléstől, azaz víz nem érheti a területet, autót sem ajánlott vezetni ez idő alatt.
Varratszedés 2-3 hét múlva esedékes, a speciális haskotő viselése 8-12 hétig kívánatos - ez idő alatt szép fokozatosan visszatérhetnek pácienseink a megszokott életvitelükhöz. A heg minél szebb gyógyulásához szükséges, hogy a pácienseink a műtét után 3 hónapig kerüljék a napozást, szoláriumot és szaunát. Az UV védelem ezen a területen pár hónapig szintén kívánatos.

Kérjük azt is vegyék figyelembe, hogy dohányzó hölgyeknek az eljárás fokzott kockázatot jelent a hajszálér keringés rosszabb állapota miatt.

A zsírleszívás a tévhitekkel ellentétben fogyásra nem alkalmas módszer. Amire viszont tökéletes, a problémás, fogyásnak ellenálló, makacs területek szobrászatára. Tipikusan ilyen területek a has, derék, melltartópánt vonala, külsőcomb és belsőcomb területe, “integető” a felkaron, vagy a toka. Kezeléseink alkalmával lehetőség van Power Assisted Liposuction (vibrációs) technikát alkalmazására is, amelyet a hagyományos vákuumot használó módszerrel kombinálunk.
Lehetőség van az eltávolított zsír átültetésére is a hangsúlyozni kívánt területekre, illetve konturjavítás céljából. A műtét során rejtett helyeken végzett apró bemeneti nyílások miatt varratokkal sem kell számolni.
Mivel a beavatkozást helyi érzéstelenítésben ambulánsan végezzük, előtte-utána éhezés sem szükséges, pár órányi pihenő és átkötés után kísérettel hazamehetnek pácienseink. Ezután speciális modelláló fehérnemű folymatos viselése minimum 1 hétig javasolt.

Sérvek

Lágyéksérv:
Elsősorban férfiaknál jelentkezik, a lágyék területén előredomborodó, érzékeny képlet formájában. Megoldása csak sebészi úton lehetséges, így nem érdemes sokat várni az orvos felkeresésével. A beavatkozás végezhető altatásban vagy helyi érzéstelenítésben is. A műtét során diszkrét metszésből műanyag hálót építünk be a hasfal rétegei közé, hogy az előreboltosulást megakadályozzuk, a hasfalat megerősítsük. A beavatkozás után néhány órát szükséges csak bent tölteni a kórházban, ezután kísérővel hazamehetnek a páciensek. Altatás esetén indokolt lehet egy éjszakát bent aludni a klinikán a biztonság kedvéért.

Köldök sérv:
A köldök területén dudor formájában jelentkező elváltozás. Végleges gyógyulást ígérő kezeléséhez műanyag háló beültetése is szükséges lehet. A beavatkozás végezhető altatásban vagy helyi érzéstelenítésben is. A műtét során finom és diszkrét metszéstechnika segítségével igyekszünk a köldököt a lehető legjobban megkímélni és eredeti formájában megőrizni.

Hasfali sérv:
Többnyire korábbi műtétet követően, a hasfalon található heg vonalában jelentkező előboltosulás. A beavatkozást csak altatásban végezzük, így aneszteziológiai kivizsgálás szükséges előtte, valamint egy éjszakát indokolt bent tölteni a kórházban a műtétet követően. A műtét alkalmával a hasfal szerkezetét rekonstruáljuk, szükség esetén műanyag háló vagy saját szövetek segítségével.