Hasplasztika
Olyan hölgyeknak ajánljuk, akik a szülés vagy szoptatás, nagyobb testsúlyingadozás után úgy érzik, hogy hasuk formája már nem a régi, a bőr megereszkedett, a hasizmok esetleg szét is váltak egymástól. A beavatkozás alkalmával bármilyen sérv fennállása is egyidejűleg megoldható.

Teljes, midi és mini hasplasztikát különböztetünk meg, mindhárom kombinálható zsírleszívással is.

Teljes hasplasztika során nagy bőrfeleslegtől ("kötényhas") szabadítjuk meg a pácienseket, a köldököt ideáis helyzetbe helyezzük át. Sérvek és szétcsúszott hasizmok rendbetétele is része a műtétnek. A metszés a felső bikini vonalában, illetve a köldöknél történik. A beavatkozást altatásban végezzük, melyet kombinálunk egy speciális érzéstelenítési technikával, hogy a műtét utána fájdalom a lehető legkisebb legyen.

Midi hasplasztika alkalmával kisebb bőrfelesleget távolítunk el, a hasfal renyhesége és köldöksérv esetén választandó eljárás. A metszést a felső bikini vonalában ejtjük, a köldöknél történő metszés elkerülhető lehet. A beavatkozást altatásban végezzük, melyet kombinálunk egy speciális érzéstelenítési technikával, hogy a műtét utána fájdalom a lehető legkisebb legyen.

Mini hasplasztikánál egy kis bőrfelesleget veszünk ki a has területéről felső bikinivonal metszésből, amely egy rövid heggel gyógyul.
A páciensek biztonsága érdekében a műtét előtt egy kivizsgálás szükséges, amely hasi ultrahangot is tartalmaz. Altatás esetén aneszteziológussal való konzultáció is szükséges, amelynek alapján további vizsgálatok merülhetnek fel, mint például egy általános laborvizsgálat, mellkas röntgen, EKG, stb.


A műtét időtartama körülbelül 1-2 óra, amely után egy éjszakát javasolt bent tölteni a kórházban. Másnap reggeli kontrollt követően pácienseink hazamehetnek.
A nagyobb beavatkozásoknál egy vékony dréncsövet pár napig még bent hagyunk a műtéti területen. A tökéletes gyógyulás érdekében egy héten keresztül a sebet és önmagukat is kímélni kell a terheléstől, azaz víz nem érheti a területet, autót sem ajánlott vezetni ez idő alatt.
Varratszedés 2-3 hét múlva esedékes, a speciális haskotő viselése 6-8 hétig kívánatos - ez idő alatt szép fokozatosan visszatérhetnek pácienseink a megszokott életvitelükhöz. A heg minél szebb gyógyulásához szükséges, hogy a pácienseink a műtét után 3 hónapig kerüljék a napozást, szoláriumot és szaunát. Az UV védelem ezen a területen pár hónapig szintén kívánatos.

Kérjük azt is vegyék figyelembe, hogy dohányzó hölgyeknek az eljárás fokzott kockázatot jelent a hajszálér keringés rosszabb állapota miatt.

Ár: Teljes hasplasztika 650.000,-,
midi hasplasztika, 700.000.-
mini hasplasztika 350.000.- Ft