Mini/midi/teljes hasplasztika: mi a különbség?

“Vágjunk rögtön a közepébe” – kezdi a sebész a választ:
Ha nem volt jelentős a testsúly ingadozása az előzményben, nincs nagyon sok bőrfelesleg, illetve kiemelten fontos a heg minél lejjebb történő elhelyezkedése, akkor a midi hasplasztika a jó választás. Ilyenkor lehetőségünk van a heget olyan mélyre helyezni, hogy egy kisebb fehérmenű/fürdőruha is tökéletesen eltakarja. Amikor a helyzet nem ilyen kedvező, és nagyobb bőrfeleslegtől kell megszabadulni („kötényhas”), a teljes hasplasztika lesz az ideális választás. Ilyenkor a heg sokszor magasabban tud csak elhelyezkedni, illetve a köldök körül is lesz egy másik körkörös heg. A műtét során mindkét esetben egy beépített “fűzőt ” alkotunk, amelynek során a hasfalat és a szétcsúszott hasizmokat is szűkebbre vesszük, ezáltal a derekat is jobban kihangsúlyozzuk.
Legkisebb hasplasztika a mini. Ez akkor jön szóba, ha a hasfal állapota megfelelő, és a bőrfelesleg elsősorban az alhas területén jelentkezik. Ebben az esetben a hasizmokat nem bántjuk, csak egy apró, bikinivonalban történő metszés történik.
A döntés minden esetben közös, a személyes konzultáció során alakul ki. A minél szebb eredmény érdekében a hasplasztikát kombinálhatjuk deréktáji zsírleszívással is. A műtétek a későbbi esetleges terhességet nem befolyásolják, de érdemes szülés utánra időzíteni a beavatkozást, hogy minél tovább tartson a szép eredmény.
A képen egy teljes hasplasztika („kötényhas” műtéti eltávolítása) látható.
Teljes hasplasztika előtte utána, kötényhas műtét

Teljes hasplasztika előtte utána