Ránckezelés
Botox:

A botulinum toxin a Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt természetes anyag, melyet régóta sikeresen alkalmaznak a gyógyászatban és az esztétikai arcfiatalító beavatkozások során is. A méreganyag segítségével az arc bizonyos mimikai izmainak időszakos bénításával ráncokat tudunk nyom nélkül eltűntetni. A hatás mértéke függ a beadás helyétől és a beadott mennyiségtől is, így nem jár együtt feltétlenül a sokak által rettegett kifejezéstelen arccal!
A hatás időtartama alatt – mivel az izmok nem tördelik a bőr szerkezetét – tökéletesen tud regenerálódni a bőr megfelelő hidratáló krémek alkalmazása mellett. A botox csak a beinjekciózott területen hat, nem szívódik fel, csak idővel lebomlik. Nem jut be a vérkeringésbe, így szisztémás mellékhatása nincs. A beadást a létező legvékonyabb tűvel végezzük, így szinte teljesen fájdalommentes 1-2 perc. Hatástartama átlagosan 3-6 hónap, melyet követően az izmok fokozatosan visszanyerik tökéletes funkciójukat.

Hyaluronsavas feltöltés:

A hyaluronsav természetes, a szervezetben is előforduló anyag, amely nem allergizál, nem csomósodik, teljes mértékben lebomlik és felszívódik 6-18 hónap leforgása alatt. A plasztikai beavatkozások során használjuk ráncok kisimítására, illetve bizonyos idomok – mint például az arcsont vagy az ajkak hangsúlyosabbá tételéhez. Különböző sűrűségű oldatok állnak rendelkezésükre a megfelelő hatás eléréséhez, az ideális keverék a pácienseinkkel történő konzultáció során határozzuk meg. Az ajkak feltöltéséhez érzéstelenítő gélt és vezetéses érzéstelenítést is alkalmazunk, hogy minél komfortosabbá tegyük a beavatkozást pácienseinkek.

Skinbooster kezelés:

Ha a bőr minőségét szeretnénk javítani az arc, nyak és a dekoltázs területén, az egyik lehetséges terápia a skinboosterek alkalmazása. Ezek aminosavakat, vitaminokat, különböző regeneráló anyagokat tartalmaznak. Apró, 1 mm-es tűvel (1 mm hosszú és 30G átmérőjű, vagyis nagyon pici) történik a beadás egy adott régióban. 5 ml egy ampulla, mely körülbelül a középarc területét fedi le. A kezelést 2-3 hetente ismételjük 3 alkalommal, majd igény szerint folytatható. Fontos megjegyezni, hogy az általunk alkalmazott hatóanyag-mix (svájci gyártású Apriline) nem tartalmaz hyaluronsavat, hanem csakis a helyi szövetek “saját” anyagból történő felépítését segíti elő. A kezelés bármely évszakban végezhető, körülbelül 5 percet vesz igénybe, mérsékelt kellemetlenséggel jár csak, illetve sportolni, szaunázni másnaptól már lehet is.Szálbehúzás:

Alkati sajátosságok alapján idősebb korban az arc bőre megereszkedhet, pszichésen zavaró lehet, hogy nem a megszokott arc néz vissza a tükörből. A plasztikai sebészet rengeteg lehetőséget ad az apróbb hibák korrigálására, ennek egyik eleme a szálbehúzás. Számos szálbehúzási módszer ismert az apró, vékony, mátrixszerűen behelyezett, felszívódó szálaktól egészen a fogazott, kis “horgonyokkal” ellátott, komolyabb emelő hatással bíró erősebb szálakig. Fontos megjegyezni, hogy az emelő hatás korlátozott. Amennyiben jelentős a középarc megereszkedése a plasztikai műtét a jó megoldás. Fiatal korban azonban természetesen erről hallani sem akarnak a hölgyek, nekik a kollagén indukciós finom szálazás rendszerint elegendő. Ezt esetleg szükséges lehet kombinálni emelő hatással bíró erősebb szálakkal. Az általunk használt szálak felszívódók, melynek során kollagénképződés jön létre a szálak körül, ez szolgálja a bőr feszesítését kb. 1-1.5 éven keresztül. Az emelő hatással bíró szálak ugyancsak felszívódnak, itt fontos, hogy a behelyezést követően ne mozduljanak el, és tudjanak beépülni a megfelelő pozícióba. Hatásuk időtartama hasonló.
 
Saját zsírral való feltöltés:
Egyre népszerűbb a saját zsírszövetek felhasználása az esztétikai beavatkozásoknál. Ugyanúgy, mint a hyaluronsavas feltöltéseknél szinte bármilyen jellegű kontúrjavítára használhatjuk. Előnye a hyaluronsavval szemben a jóval tartósabb hatás. Hátránya pedig az esetleges asszimmetria, hiszen a zsírsejtek megtapadásai aránya bizonytalan, 30-70% között alakul.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy dohányzó hölgyeknek az eljárás fokzott kockázatot jelent a hajszálér keringés rosszabb állapota miatt.