Mellkisebbítés után 3 héttel, 6 hónappal

mellfelvarrás után

A kifejezetten nagyméretű keblek olykor igen sok panaszt okoznak viselőjüknek. Megjelenhetnek gerincpanaszok, tisztálkodási és öltözködési nehézségek és a társas kapcsolatokban is gyakran okoz kellemetlen pillanatokat, ha valaki nem tud felszabadult lenni miattuk.

Szerencsére ilyen esetekben lehetőségünk van emlőkisebbítő beavatkozást végezni ezzel segítve pácienseink életét. A mellkisebbítés során nem csak a mellek nagyságát csökkentjük a kívánt testarányos méretre, hanem a megereszkedést felvarrással is korrigáljuk.

A műtőasztalon a lehető legfeszesebb állapotot igyekszünk elérni. Ez látható a középső képen, amely a három hetes varratszedéskor készült. A mellplasztika során speciális belső varratokat használunk, illetve a létező legkíméletesebb műtéti technikát alkalmazzuk, melynek során a megmaradó mirigyállomány érintetlen marad. Ez azt jelenti, hogy ez a módszer a későbbi szoptatási képességét csak minimálisan befolyásolja.

Mindezektől függetlenül a későbbi eredmény mindig egyéni. Sokat látott plasztikai sebészek mondása szerint: “Ami egyszer lógott, az később is lógni fog.” Szerencsére ez nem ilyen egyszerű, az utánaereszkedés nem törvényszerű. Nagy különbségek vannak a hölgyek között, de sajnos a legtöbb esetben a nagy méret mellett a kötőszövet gyengeségéről van szó.

Ízlés kérdése is, hogy kinek mi tetszik. Van akinek a képen látható eredmény természetes és tökéletes, mások számára viszont egy újabb felvarrás lehetősége merülhet fel. Ebben az esetben a műtétek során kialakult belső hegek kevésbé engedik újra megereszkedni a melleket, így az eredmény várhatóan tartósabb lesz.

Ha megnézzük a műtét előtt, majd fél évvel később készült képeket, láthatjuk, hogy a mellek a képzeletbeli ceruzát megtartanák, látszólag mindkét képen lóg. Viszont ha a bimbók helyzetét a köldökhöz viszonyítjuk, már számottevő a különbség! Az ideális női alkat felmérésekor a testarányokat szoktunk tudattalanul is megfigyelni, ezek a váll, mellbimbó, köldök, csípő. Tehát hiába ereszkedik meg újból a már kisebb méretű mell, a viszonyítási pontokhoz való teljesen új helyzete miatt optikailag mégis sokkal szebbnek látjuk a végeredményt, és természetesen a korábban említett panaszok is teljesen megszűnnek.

További részletek, árak a mellplasztikai beavatkozásokról ide kattintva olvashatóak.