Kombinált mell- és hasplasztika nagy fogyást követően (ilyen volt-ilyen lett)

Az első találkozásunk a fiatal édesanyával 2018 nyarán történt, amikor is közel 120 kilogrammal érkezett plasztikai műtéttel kapcsolatos konzultációra. A hölgy természetesen azonnali megoldást szeretett volna a mell és a has vonatkozásában, azonban szerintünk sok esetben a gyors megoldása egy esztétikai zavarnak nem mindig a helyes út.

Az édesanya megértette, hogy ennél a testsúlynál – ha el is végeznénk a kombinált mell- és hasplasztikát – az eredmény messze elmaradna az elképzelttől. Tudomásul vette, hogy ahhoz, hogy jól érezzze magát a bőrében, életmód váltásra is szükség van. Tehát a műtétnek nem csak anyagi vonzata van az Ő részéről, hanem komoly elhatározásra és vasakaratra is szükség van a megálmodott eredmény eléréséhez. A hölgy a konzultációt követően eltűnt…majd 2 évvel később és 40 kilogrammal könnyebben újra megjelent a rendelésen.

Egy teljesen más ember lépett be az ajtón, nemcsak testalkatát illetően, hanem a tekintete is új fényben ragyogott. Egy olyan ember tekintete, aki egy nehéz, de sikeres időszakon van túl, és büszke is az elért eredményre.

Amit a kiindulási képen láthatunk (közvetlenül műtét előtt, tehát már a nagy fogyás után): szétcsúszott hasizom, alhasi bőrfelesleg, megnövekedett derékkörfogat, jelentős mell aszimmetria és megereszkedés, kitágult bimbóudvar, nem az emlő tengelyében elhelyezkedő mellbimbók. Ez egy igazi kihívás a plasztikai sebésznek.

A kombinált mell- és hasplasztika műtétet egy ülésben végeztük, a bűvös 3 órán belül. A beavatkozás során rekonstruáltuk a hasfali izomzatot, eltávolítottuk az alhasi bőrfelesleget, emlőkisebbítést-, és felvarrást is végeztünk szimmetrizációs célzattal.

A következő képen 3 hetes, azaz varratszedéskori állapotot látunk. A történetnek még nincs vége, folytatása is következik majd… 🙂