A klasszikus arcplasztika

Az arc öregedése az arc összes struktúráját érinti: csontok (leépülés, átépülés), porcok (orr növekedése, megereszkedése), izom (sorvadás), zsír (megfogyatkozás), bőr (víztartalom csökkenése, megereszkedés), illetve az ezeket tartó inas-kötőszövetes szalagrendszer megereszkedése (úgynevezett SMAS réteg).

A hagyományos arcplasztika – a plasztikai sebészet egyik nagyágyúja – az utóbbi 3 rendszeren tud segíteni. A zsír megfogyatkozását több alkalommal végzett, sorozat-zsírtöltéssel tudjuk javítani, a szalagrendszert különböző technikák segítségével rekonstruáljuk, míg a bőrfelesleget alápreparálást követően eltávolítjuk, ezáltal az arcbőrt látványosan feszesítjük. Gyakran egészen meglepően sok bőrtől lehet így megszabadulni, az addig ismert anyajegyek teljesen más helyre kerülhetnek 🙂

Több más beavatkozással ellentétben (például arcközép-emelés) a klasszikus arcplasztika során az arc karaktere nem változik, az egyéni stílusjegyek megmaradnak. Az eljárás lényege egy fiatalabb, de önmagával azonos arc létrehozása.

Az arc plasztikáját legtöbbször egyidejű nyakplasztikával érdemes kombinálni, kihangsúlyozva ezzel az állszögletet, eltűntetve a toka lógását is. A műtétet altatás helyett szívesebben végezzük helyi érzéstelenítésben. 24 órás megfigyelést követően a mini drain-eket és a nagy, turbánszerű kötést eltávolítjuk, kompressziós kendőre cseréljük. Varratszedés 2 hetes korban történik.