Hasplasztika: megoldás kötényhas és a szétcsúszott hasizmok esetén

Sok esetben, függőleges metszéssel járó nőgyógyászati műtéteket követően (akár régebbi technikájú császármetszés után) a heg alatt a zsírszövet megfogyatkozik, a bőr behúzódik, letapad. Ezáltal nagyon furcsa, úgynevezett “ajakos” formát vehet fel az alhas. Az elsősorban derékon jelentkező elhízás során (alma típus) a jelentős mennyiségű zsírfelesleg az alhas területére lokalizálódik. Kötényhasként a szeméremdombra lóg, ezáltal nem csak az öltözködésben nagyon zavaró, hanem hygiéniás panaszokat is okozhat.

A lenti hölgy esetében eltávolítottuk az alhas területén lévő bőr-, és zsírfelesleget, megerősítettük a szétcsúszott hasizmokat, illetve új köldököt alakítottunk ki. A has maradék bőrét egy jóval nagyobb területre feszítettük ki, ezáltal vékonyítva az alatta elhelyezkedő zsírréteget. A heget igyekeztünk minél mélyebbre helyezni, ezáltal a páciens régi álma, a kétrészes fürdőruha is újra viselhető ruhadarab lett 🙂 A kép a 3 hónapos kontrollon készült, a hegek még nagyon sokat fognak halványodni a szövetek remodellációja során.

A műtét körülbelül másfél órát vesz igénybe, egy napos bennfekvést igényel, haskötő viselése 8-12 hétig javasolt. A hétköznapi életbe való visszatérés (például autóvezetés, irodai munka) 1-2 hét múlva lehetséges.