Emlőhelyreállítás (mellrekonstrukció) két lépésben

A mell a nőiesség egyik legfontosabb szimbóluma. Éppen ezért, ha daganatos betegség támadja meg, az egy nőnek kétszeresen is fájdalmat okoz: az egészségét és a szépségét is veszélyezteti. Minden fórumot meg kell ragadjunk, hogy a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzuk: havonta önvizsgálat, évente ultrahang vizsgálat, 35 éves kor felett mammográfia (esetleg tomoszintézis vagy MR). Ezek mindegyike (igen, a mammográfia is) zavartalanul elvégezhető mellplasztikán átesett hölgyek esetében is, éljenek hát vele, valóban életeket ment!

Az alábbi képen egy 4 (!) gyermekes édesanya jobb mellében volt a daganatos csomó. A műtét során eltávolították a mirigyállományt, és izom mögötti helyzetbe szilikon implantátumot ültettek be. A páciens ebben az állapotban keresett meg minket, ez látható az “előtte” képen.

Sok esetben a mellrekonstrukciós műtétek két lépcsőben vezetnek el a vágyott eredményhez. A második lépést már mi végeztük el, ez az úgynevezett szimmetrizáció. A kissé feljebb csúszott implantátumot nagyobbra cseréltük és új pozícióba helyeztük, majd az ellenoldalon is elvégeztük a méretarányos nagyobbítást. Így reméljük, hogy az egészsége mellett sikerült visszaadni a hölgynek az önbizalmát és a nőiességét is.