Arcplasztika – amikor a szike a legjobb döntés

arcplasztika műtét előtte-utána

Az elmúlt 30 évben számos új antiaging kezelés látott napvilágot (lézer, HIFU, szálbehúzás, töltőanyagok, stb..) amelyek sok esetben jó eredménnyel veszik fel a harcot az öregedéssel, így kitolhatják az arcplasztikai műtét szükségességének idejét. Ahogy már megszokhattuk, ezeknél a kezeléseknél is nagyon sok függ az egyéni adottságoktól, hogy mit várhatunk tőlük.

A kor előrehaladtával nagy valószínűséggel, de egyes esetekben már akár jóval fiatalabb korban is a bőr és a bőr alatt lévő középarcot tartó inas-kötőszövetes (SMAS) réteg jelentősen megereszkedik. Ha az áll és fül előtt, illetve a nyakon redőbe emelhető a bőr, valószínű, hogy az arcplasztika fog csak szép megoldást ígérni. A tévhitekkel ellentétben a műtét során nem a bőr megfeszítése a legfontosabb cél, hanem ennek a speciális SMAS rétegnek a megemelése. Az ezt követően keletkező bőrfelesleget természetesen eltávolítjuk, emiatt lesz az összehatás sokkal üdébb. Ilyenkor akár több centiméternyi bőrt is kimetszünk, varratok a hajvonalban a fül előtt és a fül mögött helyezkednek el.

Szerencsés esetben az eredmény 15 évig is kitart. A műtétet követően természetesen továbbra is szóba jönnek a fent említett antiaging technológiák, hogy még tovább tudják turbózni a hatást. Ilyenkor egy sokkal jobb alapról indulhatunk, de valakinek “csak” a műtét eredménye is tökéletes 🙂 A képen az arcplasztika eredménye látható önmagában.

arcplasztika műtét előtte-utána