Arcplasztika
Arcplasztika:
Alkati sajátosságok alapján idősebb korban az arc bőre megereszkedhet, pszichésen zavaró lehet, hogy nem a megszokott arc néz vissza a tükörből. A plasztikai sebészet rengeteg lehetőséget ad az apróbb hibák korrigálására, ám idővel egyre fogynak az eszközeink. Ha gyorsan szeretnének pácienseink nagy eredményt elérni, továbbra is az arcplasztika nyújt végleges megoldást.
Felső szemhéjplasztika:

Alkati sajátosságok alapján a felső szemhéj bőre már akár 40 éves kor körül is megereszkedhet. Pácienseink szomorúan panaszolják, hogy szemük elvesztette régi, fiatalos tekintetét. A későbbiekben a lelógó bőr látótérkiesést is okozhat. A felső szemhéjon végzett plasztikai bevatkozás csodát tud művelni az arccal, a lélek tükre új esélyt kap a tündöklésre.

Alsó szemhéjplasztika:

Az egyik legzavaróbb változás amit az idő elmúlása okoz a hölgyek arcán az alsó szemhéj megereszkedése, táskaszerű lógása. Ezen a területén nagyon óvatosan kell eljárni a műtétes eljárásokkal, hogy ideális eredményt kapjunk. Az egyéni különbségekből adódóan szükség lehet bőr-, és zsírfelesleg eltávolítására, a zsírfelesleg redisztribúciójára, vagy akár kontúrhiány esetén saját zsír átültetésére is.

Ajakpír emelés (bullhorn lip lift):

Az ajkak az arc jellegének fontos meghatározói, és sajnos az öregedés jelei, az ajakpírnek és magának az ajaknak az elvékonyodása, ezen a testrészen is jelentkezhetnek alkattól, testtömegindextől függően. A ráncos, elvékonyodott, megnyúlt felső ajak öreges külsőt kölcsönözhet tulajdonosának. Sok esetben az ajkak hyaluronsavas feltöltése nem orvosolja kielégítő eredménnyel ezt a problémát. Amennyiben a felső ajak hossza (melyet az orrbázisától mérünk az ajakpírig) aránytalanul hosszú, akkor jelentős javulást érhetünk el ennek megrövidítésével. Ekkor feszesebb, fiatalosabb ajkat és szájformát alkotunk. Az úgynevezett Cupido-ív (a felső ajakpír-bőr átmenet) hangsúlyosabbá válik. Fontos azonban figyelni a mértékre, mert ha a megrövidülés “túl jól sikerül” úgynevezett coloboma képződik, mely az jelenti, hogy a száj középen folyamatosan nyitott marad. A beavatkozás után egy vékony hegvonal fog húzódni közvetlenül az orr tövében. A műtét helyi érzéstelenítésben, tolerálható kellemetlenséggel végezhető, körülbelül egy óra alatt. A tapaszokat és varratokat egy hét múlva kontrolláljuk. A varratszedés egyéni (7-14 nap).

Fülplasztika:

Az elálló fül olyan apró szépséghiba, amely sok páciensünk életét keserítette meg egészen addig, amíg rá nem szánták magukat az operációra. Szerencsére ez a probléma egy rövid műtéttel orvosolható már egészen fiatal korban is - akár 10 éves kortól végezzük.